Dagen ;)

Skolan i dag känndes helt onödig, fast vi har alltid bara en lektion, men i alla fall först satt vi bara och pratade sen tittade vi på en film som jag inte fattade något av i alla fall ;) men men det är väll så det ska vara ;)

Pappa kom och hämtade mig hemma hos mamma sen vid halv två och så körde jag upp till stallet, mockade och fixade hos toppen, han tyvärr inte gosa med honom då pappa var tvungen att åka hem. Körde hem och byte omd en handlade vi, efter det så drog vi hem till pappa =) här hemma händer inte så mycket sitter och tittar på tv just nu men funderar på att gå upp och sova =)

Imorgon blir det att åka hem till mamma vid halv nio tiden sen kommer amanda och hämtar mig vid nio tiden och då drar vi till stallet och rider och fixar =) blir gutt att vara klar så tidigt, fast det tråkiga är att man har hela kvällen kvar sen och inte göra något alls på ;) men men får väll hitta på något.

så upptateringar kommer det vara i morgon =) något speciellt ni vill läsa om?? =)

Har tyvärr inga nya bilder, men ska försöka ta lite nya bilder imorgon ;)


Ridlektionen i måndags

Ridlektionen i går gick faktiskt väldigt bra i början, men mot slutet så blev toppen trött och ville itne redigt som jag ville ;)
Hade dressyr så vi körde mycket att få bogarna mjuka och följsamma =) Vi red in på medelinjen gjorde volt åt höger sen skänkelvikningar åt höger fast vi skulle mest tänka på att det var bogarna vi skulle flytta och efter ett tag gick det jätte bra både i skritten och traven ;)

I traven var vi även mycket på volterna och på den öppna delen på volen gjorde vi en längning i traven och på den slutna delen så kortade vi upp hästarna väldigt mycket =) det var en väldigt bra övning, därför är det bra att köra mycket bogar i början för då blir de lösgjorda där och har lättare att tänja ut =)

Galoppen gjorde vi samma övning som traven men ökning och kortning fast vi gjorde ökningen på den slutna delen ;) fast jag fick mest tänka på att få Sockertoppen lugn och att han skulle gå rättställd ;)
Han blev nämligen väldigt trött när vi väll skulle börja galoppera. jag fick som sagt jobba med att få honom rättställd och att han skulle hålla en lugn och sansad galopp i alla fall =) men fin va han =)


Kunde tyvärr inte ......

Kunde tyvärr inte blogga igår då jag inte kom in på blogg.se men skriver mer när jag kommer hem sen =)

Tja!

Tja pappa var så snäll så han skjutsade upp mig till stallet idag =) Fixade i ordning allt pratade lite med janne och så tog jag in toppen fixade honom och broddade. Går faktiskt fort att göra det nu ;)
Red bort till ängen och skulle rida lite där men fick så j*vla ont i magen så kunde inte rida!! han i alla fall skritta ett tag där borta och trava lite! =)

När jag kom tillbaka så fixade jag allt skulle brodda av, fick bort alla utom två stycken så fick be janne om hjälp ;) thih de satt verkligen som sten!! men men det funkade, när allt var klart och jag släppt ut toppen så hjälpte jag janne att fodra och sådant.

Frågade även Rebecka om jag kunde åka med henne hem, för annas hade jag typ inte kommit hem ;) thih hennes mamma kom vid halv fem, så när jag endån hade tid över för klockan var bara halv fyra då ungefär ;) så jag tittade lite när rebecka red sen gick jag upp och hjälpte janne att ta in hästarna. det gick i alla fall fort när man var två ;) thih

När hennes mamma kom så åkte vi hem, när man kom hem gjorde man inte mycket la sig i soffan och tittade på tv. och nu funderar jag på att gå och lägga mig och sova ;) ahhah vi får se vad som händer i morgon, har i alla fall ridlektion i morgon och vi har dressyr, vi får hoppas att det går bra =) <33


Tävla!!

Är med och tävlar om ett schabrak på http://carlssonpataket.se tycker att ni oxå ska vara med =) 

Schabraket finns även att köpa på www.chevalridsport.se. Men vill du vara med och tävla så kan du bara gå in på dett inlägget, http://carlssonpataket.se/?p=5260



Chai latte <333

Drack även en kopp chai latte när jag endån bara satt vid tv:n och hade tråkigt och var seg i kroppen =)
Gott kan man i alla fall säga att det var =)


i have a lot to do!! ;)

Sov ju som sagt hos mormor igår ;) elr jaa var dä typ 4 timmar bara men men, gick ju i alla fall upp vid " på natten/morgonen thihi, visst det gick bra att gå upp men trött var man!!!

Kom i alla fall till lillabageriet vid halv tre tiden och började ta kort på åke och jesper som höll på med all deg och sådant =) stannade kvar hos dem fram till klockan nio tror jag det var. Hade i alla fall en trevligt start på morgonen. Fick totalt i hopp något på 700 bilder =) så jag har några att titta igenom nu när man minst ska ha 5 av dem bilderna ;) thihi

Mormor skjutsade även hem mig sen och då tänkte jag gått och lagt mig ett tag men då var louise hemma och skulle få hem några kompisar då det skulle spela in en film till ett skolarbete. la mig i soffan uppe i stället och tänkte vila lite istället men då ville louise och dem ha lite hjälpte så hjälpte dem.
Vid ett tiden kom morgan hem så då skjutade han mig till stallet =)


Väll i stallet fixade jag allt sen tog jag in toppen myste lite med honom med tanken på att jag var så trött. Tog ut honom på en skritt tur i ridhuset. Men gud va pigg han var!! =) hade varit kul om jag varit lite piggare oxå och hade kunnat rida ett redigt pass men det blev bara skritt.  tog in honom igen och borstade han länge. Släppte ut han i hagen igen och så hade jag typ 1h på mig tills mamma skulle komma och hämta mig. Då satte jag mig i sadelkammaren och smöjrde min sadel och mina stövlar ;) tränset han jag inte så får ta det någon annan dag.

När mamma kom blev jag glad för då skulle jag få åka hem och sova!!
När man kom hem gick man och duschade, gick in på rummet sen och la mig i sängen. Satt vid datan ett tag sen kom mamma in och sa att det var mat. Gick upp och åt med dem, gick ner och la mig i sängen igen.

Vid halv sju så somnade jag, då kan man säga att man var trött!! ;)
Idag vakande man vid tio!! så länge hade man sovit i alla fall =)

Blev inget stallet idag då jag inte hade någon skjuts för mamma och morgan var i skogen och jagade med Wisky och alla andra hade typ redan varit i stallet ;) thihi så bad en kompis att mockat åt toppen, hon hade inte varit där uppe jag skulle på kalas vid fem så kunde inte åka med henne ;)

Men vid fem åkte vi på kalas till emil som fyllde 13 år =) hade det trevligt där och roligt som vanligt =) kom hem vid halv nio tiden och gick ner till sängen och la mig :) funderar på om man ska sova lite nu då jag är trött, thih vi hörs i morgon bloggen =)


Torsdags / Hoppträningen ;)

tänkte skriva lite nu om hur det gick på hoppträningen och allt ;)

Jaa i Torsdags så var det ju hoppträning, och det blev lite försenat! men det är inte så konstigt med tanken på att vi måste rida fram i ridhuset innan träningen då det inte går att rida ute ;)
Men i alla fall hoppträningen gick faktiskt väldigt bra =)
Visst jag åkte av en gång, men det var lite anna-lenas fel ;) ahah nee men det var på kombinationen och då hade vi en planka på a hindret, alla stannade på den förutom toppen, sen när alla väll hade hoppat över den så flyttade anna-lena plankan till B hindret och precis när jag trodde att han skulle hoppade så stannade han, både för att han kom lite nära och att han tittade ;) thihih men det gick bra hoppade det sen och anna-lena flyttade tillbaka plankan till a hindret =)

När vi hoppade banan gick det jätte bra, han var väldigt fin och gick faktiskt bättre att kontrollera idag, men han rev några gånger men det var mest för att han bara sprang, sen rev han kombinationen men det var för att det var lite trång för sockeroppen ;)

Banan låg endån på 90 cm så är väldigt nöjd =) det kanbara gå bättre nu. ska passa på att rida mycket i snön nu så att jag stärker toppen, ska även börja rida mycket med bommar och sådant =) <3

När man kom hem blev det att duscha klä på sig sen dra till mormor och sova där =) <3


Förlåt!! ;)

Jag kan säga redan nu att jag inte kommer orka upptatera idag då jag gick upp JÄVLIGT tidigt!!! och har inte sovit sen dess, men ska snart äta lite sen blir det sägen resten av kvällen kan jag ju bara säga!!!
Så jag lovar att i morgon kommer det upptateringar från både igår och idag. För då har jag en hel dag på mig att blogga =) <33

Hoppas att ni står ut, fast det är klart ni gör ;) thihi<33

Trött ja!!!!!!

Han inte blogga igår då jag hade fult upp hela dagen fram till kolckan elva då jag var hos min mormor. men upptaterar senare idag då jag ska försöka vila lite elr något eftersom att man gick upp vid 2 inatt!!!!! ;)

Sockertoppen

Var tvungen att släppa honom lös i ridhuset för att ens kunna hålla på med honom =) thihi <33


Stallet =)

Tja =)
va i stallet idag från klockan halv ett till halv fem typ ;) fixade allt så tog jag in toppen och borstade och myste lite, men sen blev han väldigt spänd och bara hoppade och gick fram och tillbaka i gången, men det var bara för att det rasade snö från taket!! så kunde tyvärr inte göra så mycket med honom just då.
tillslut blev jag så less på det så jag tog honom till ridhuset och släppte honom där i ca 15min så fick han springa av sig lite och slappna av där inne =) Tog in honom i stallet igen och då var han lugn och avslappnad.

Då började jag brodda och fixa honom, sen så red vi ut en liten rudna och så stannade vi på en äng och red i snön där. det gick väldigt bra mot slutet och han tyckte att det var kul, men det jobbigt var att i början var han jätte spänd och ville inte alls lyssna på mig. men men efter ett tag så =) sen skrittade jag hem och så fixade jag honom. friserade även hans man då det verkligen behövdes. den var ju skit lång elr jaa ;)

Släppte in han i boxen igen, hängde in sadel och träns sen fixade jag det lilla sista. anna-lena och janne tog även in lektionshästarna då och såg att de hade lite klamp nu då snön faktiskt har kommit till oss =) så var snäll mot dem och tog bort klampen då de flesta hästarna =)

Efter det kom mamma och hämtade mig och så åkte vi till elin så hämtade jag mitt minneskort som hade råkat åka med henne hem ;) thihi <33 När vi åkte därifrån, åkte vi till Spel cafeét i mönsteås och pratade om praktikplats så nu är det fixat oxå i 3 veckor i alla fall =) ska leta på något annat ställe i 2 veckor så man får lite variation =) bar hem sen och äta när man gjort det så chillade man mest, och nu ligger man i sängen och funderar på att snart sova. är nämligen sjukt trött (A) thihi
Men vi hörs kommer upp en video snart på toppen när jag släppte honom =)

Svar

Linnea om Opps!! (A):
HAHA underbar bild. LOVE U!
Svar: haha jaaa visst är det =) Love u to =)

ids om Hoppning =D:
Är han ett varmblod? Tänkte för han galopperar inte rent bak :-)
Svar: jaa elr vad ska man säga. hans mamma är travare, men han är typ bara 25% varmblod elr något sådant. för det känns inte alls att han är sådan och om man tittar på han så ser han inte ut som en heller, men man kan säga att han är det egentligen ;)



Elin om helgen + måndag =):
Tack för helgen, den var bäst! Vi måste göra om den snart <3 Älskar dig min fina vän!
Svar: Tack sjäv fina vän =D jaa det måste vi allt göra. älskar dig oxå <33

Victoria  om Lite andra bilder ;):
Hahaahahahahaha asså... hahahahaha :') Du är så duktig mandha!

Svar: ahhahaha jaaa visst är jag viccan =)



bilder från kalaset =)

Här är lite bilder från när vi firade mamma och när jag och elin gottade oss =) <33

Här fixar jag grädden =) mästaren ju =)

Elin ville slicka av grädden från vispen ;)

fina pajen som jag och elin bakade =) fint kort va?? taget ifrån kylskåpet :)

Där har ni vad vi åt för efterrätt och man kan säga att man blev mätt i alla fall =)


Sen så gottade jag och elin oss med godis och film =) fast man orkade knappt äta godiset ;)
I love you sis!! <33

Gott =)

Elin och jag =) <3


Roligt =)

Hem kommen från Linnéa nu =) planerade klart allt tills idrotten på typ 1,5 timme =) snacka om att vi är duktiga, vi som trodde att det typ skulle ta hela kvällen ;) hahhaha men vi skrev väldigt bra och utförligt och så gjorde jag lite speciellt oxå och hoppas på pluspoäng ;) thih <33

Lite bilder från henne då =) thihi Gof fika var det i alla fall =)



Skolan ;)

Sitter i skolan nu och är sällskap åt linnéa på psykologin ;) haha nee men hon har psykologi och jag slutar un enegtligen, men ska med henne hem sen, så då kännde jag att jag kunde vara med på lektionen då jag redan har läst den kursen =) thihi <3

Men efter lektionen så blir det i allfa lfall att gå hem till linnéa och där hemma så ska vi planera lite inför våran idrottslektion som vi ska ha. måste ju få ett bra första intryck på läraren i år =)
Så vi får se hur mycket vi får gjort idag, men förhoppnings vis allt då vi ska visa det för honom på torsdag ;) thihi

Blir då att jag inte åkte till stallet idag då jag inte vet när jag kommer hem. Men Amanda är ju så snäll så att hon mockar och lägger upp mat åt Sockertoppen idag =) <3

Vi får väll se om jag kanske lägger upp några bilder från ikväll ;) thihi <33


Lite andra bilder ;)

Hittade lite roliga bilder på min mobil.

En sööt bild på wisky när han sover ;)


En sööt bild på Linnéas Marsvin Dexter ;)


Tog även bilder på när jag satt och målade lite med magda i går ;) Här är en bild som jag gjorde, kan även säga att jag har fuskat lite och använt mallar som jag ahde när jag var liten ;)


Sen så är detta en bild som jag håller på att måla men är inte redigt klar med en ;) thihi <3


Vad tycker ni om min skills ;) ahhaha <33

Opps!! (A)

Hittar inte mitt minneskort till kameran då de inte sitter i så bilderna på mig och elin + kalaset får ni någon annan dag när jag hittar det ;) sen filmerna från hoppträningen får ni oxå en annan dag då jag glömde att ta dem ifrån elin!! klantiga mig då vi satt och tittade på dem ;) ahhah men men vi får se när den kommer upp =) ni får ha det så bra. =)


Sockertoppen hoppning på lektionen.

Hade hoppning på lektionen och det gick verkligen jätte bra =) han lyssnade på allt jag bad honom om, han var lugn och i balans =) <33


helgen + måndag =)

Jaa jag har inte hunnit att upptaterat i helgen då jag har haft mycket att göra ;) men kan berätta lite nu vad jag har gjort, för jag han inte blogg när jag var i skolan heller tyvärr.

Men i fredags så var det ju skolan, sen åkte mamma och magda med mig upp till stallet och hjälpte mig lite där. Skrittade även toppen lite då han säkert hade träningsverk efter hoppningen i torsdags ;) thihi åkte hem och fixade lite, sen satt magda och jag och tittade på tv och skypade med Linnéa och Viccan ;) alltid lika kul, dem får en alltid på bra humör. sen är det ju så kul att driva med magda oxå ;) hahaha

I lördags så åkte vi till stallet där det var klubbhopning och det var nog första gången på jag vet inte hur länge som jag inte var med ;) thihi men magda var ju med som ni såg på filmen som jag la upp innan ;) Sockertoppen fick även vila då eftersom att vi hade lite bråttom, jag mockade och la upp mat, sen var jag och mamma tvugna att åka då vi skulle hem och städa det sista sen laga all mat.
Mamma fyllde ju år så fick hem släktningar :) Bästa Elin kom även till mig så hon och jag lagade efterrätten som vi skulle ha vilket var kladdkaka =) väldigt god och kladdig var den i alla fall =) när de flesta hade åkt hem gick jag och elin ner i mitt rum och tittade på film. Harry-potter men tycker synd om Elin då jag var så trött att jag typ somnade när vi såg filmen (A) thihi men vi hade det roligt i alla fall.

I söndags så åkte Elin hem vid tolv tiden, elr rättare sagt hon skulle och spela innebandy match =) OCh som jag fick reda på så hade de vunnit, ett stort Grattis =)  men framåt tre tiden så åkte jag, mamma och magda upp till stallet så fixade vi allt sen red jag lite. Han var lite jobbig då han inte redigt ville lyssna på mina skänklar och så, men han har ju inte gått redigt sen i torsdags så tror det var lite därför, men stundvis var han väldigt fin =) <3

Idag så hade jag ångest över att det var snö ute fortfarande, men men får väll stå ut att det kommer nu. skolan rullade på som den skulle i alla fall, men sen när jag och Elin i min klass skulle hem så jaa blev det stressigt!! för vi tog en expressbuss som ska komma fram tidigare typ 30 min men det var en bil som hade åkt av vägen vid kåremo så vi stog stilla på E22 i typ 20 min för att de skulle bärja upp bilen!! blev lite stressa då vi måste upp till stallet för magda ahr ridlektion vid 20 i 6!! när vi väll rullad på så fick det väll i typ 40 km/h elr något!! för att det kunde vara halt. Men kom hem vid fyra tiden som jag brukar vara när jag tar den senare bussen!!!
Blev typ att stress äta sen, vi åkte väll upp vid kvart över 5 elr något, men som tur var så var hennes häst klar =)
Jag fixade även toppen. Gosade lite med honom sen så var det ridlektion för mig =) det gick verkligen skit bra, hade hoppning och han lyssnade jätte bra, var lugn och sansad och i balans faktiskt =) <333 känns verkligen att han har mognat nu =)

Film från dagen kommer i ett annat inlägg, kommer även bilder från i lördags, när jag var med elin och ifrån kalaset =D <33

Min fina Elin Ljunggren =D <333

Magda =)

Jaa vad ska man säga mer än att hon i alla fall har balans!! =) Lilla magda gumman =)


förlåt ;)

Förlåt för att jag inte upptaterat på två dagar, men skriver mer imorgon, då jag har tid för det. sen kommer även filmen på när min syster tävlar lilla ebbe russ ut i morgon. man kan säga att hon har balans i alla fall. !!!!!! =)

Lilla sööta Magda =) <3

Inte skönt!!

Skolan har varit väldigt seg idag!!!
Sen vaknade jag med VÄRLDENS träningsverk och det är verkligen inte kul!!!! kan knappt röra mig så ont har jag! men men jag får stå ut.

Åkte i alla fall upp till stallet och försökte fixa lite, men mamma var så snäll och mockade då jag inte klarade av det, pga att det gjorde för ont i armarna, knappt så att jag kunde borsta min häst. ;) men var ju tvungen så fixade honom lite fort sen gick jag ut i ridhuset och skrittade honom en kvart elr något ;)
Det var precis så att jag kunde skritta oxå, men det gjorde lite ont faktiskt ;)  men men egentligen ska man ju röra på sig och hålla på när man har tråningsverk, men det gör så satans ont!!! ;)

Men nu är man hemma och har ätit och allt. nu ligger amn i soffan och tittar på tv med magda ;)
I morgon blir det att åka till stallet tidigt då magda ska vara med på klubbhoppningen =) så vi får se om toppen får vila elr om jag skrittar han lite ;)

Kanske blir så att jag lägger upp en film på när magda hoppar vårt lilla ebbe russ i stallet oxå, ska fråga henne sen om jag får det ;) thihi <33


Hoppträningen

hoppträningen igår gick ju som ni läste i förra inlägget väldigt bra =)

Han hoppade verkligen awesome =) han var även väldigt pigg, men det roligaste var ju efter hindrerna då han bockade varje gång typ. Han har aldrig gjort det med mig innan, utan han har alltid varit så cool och bara lunkat på men nehe inte nu ;) ahah men jag kunde inget annat än att skratta då jag tyvärr var lite för flumig tror jag ;)

På ena långsidan hade vi räcke, sockerbitshinder, räcker, sockerbitshinder, bom och oxer. Det var en tre-kombination fast med sockerbitar och bom emellan. Det funkade faktiskt väldigt bra, han bromsade fakiskt upp lite själv oxå =) sen sista gången jag kom så kom vi så pass bra att han inte rev ett enda hinder och oxer på slutet låg på 1m blev så glad när han klarade den =)
för gångerna innan det så kom vi in lite nära så då rev han lite där, men oxer klarade han alla gånger =) känner verkligen att han har mognat till nu =)

På andra långsidan hade vi galopp bommar till ett räcke ett galoppsprång till en oxer med vattenmatta under. Det roligaste var att alla hade stannat på vattenmattan engång innan jag kom och då var det typ som att toppen kännde att han oxå skulle stanna, och jag hängde på sida och orkade inte dra upp mig själv då jag var lite trött i kroppen sen skolan då vi har idrott innan ;) ahah Men i alla fall det funkade sen efter att vi la ner det.
vetinte vad det var med vattenmattan idag, för han har hoppat den utan problem innan ;)haha Men den sidan funkade oxå jätte bra tillslut =) och den oxer låg väll på 90cm-1m elr något ;)

Den sista övningen vi gjorde var i mitten och då var det att vi skulle hoppa över en mur del till en trippelbar. fast trippelbarren la vi ner itll en oxer då min häst började bli väldigt trött =) men han var verkligen awesome. han hoppade mig nästan ur sadlen på den första överningen, när vi hoppade över oxer =) <33

Ska bli jätte kul att se hur filmerna ser ut =) <33

Får bli en gammal bild på toppen =)

Tjenare =)

Tjenare =) skriver lite i morgon om hur hoppträningen gick idag, då jag är väldigt trött och måste sova då det är skola imorgon ! ;) hahah men kan i alla fall säga att det gick bra =)
Eva filmade även idag och den filmen kommer upp på lördag elr söndag då jag inte får filmerna föns på lördag ;) thihi <333

Imorgon blir det bara att skritta toppen lite efter idag =) <33


All day

Tjenare bloggen, jaa igår var jag ju hos pappa. Där hade man det trevligt och satt och pratade med elisabet i nästan 1 h medans pappa var uppe och hjälpte sofie med teorin till körkortet ;)

Elisabet skjutsade även mig till stallet idag =) där uppe blev det att fixa allt, tog in toppen fixade iordning honom och så red jag ett dressyr pass i ridhuset ;) men det gick inte så bra då det stog massa hinder i ridhuset och då fokuserade han inte så mycket på mig utan på hindrerna i stället. men stundviss var han fin och det funkade. så jag nöjde mig där. tog in honom borstade och gosade. Medans jag väntade på morgon skulle hämta mig så pratade jag lite med de som var där uppe, tittade även lite när sofie red oxå =)

Morgan kom och hämtade mig efter ett tag och sen åkte vi och hämtade min mopped hos elin =)
När man kom hem har man bara chillat, tittat på tv, och suttit lite vid datorn bara.  men snart måste man gå och lägga sig då man ska till skolan i morgon faktiskt ;) hahah.

Imrogon är det även hoppträning vilket jag längtar till faktistk =)

igår + idag

Ridningen igår gick rätt så bra, han var väldigt fin vissta tillfällen. Vi hade även markarbete med upphöjd cavaletti och galoppbommar.
Ibland blev han väldigt stressad då alla var på samma ställe.
övningen såg ut såhär.
De svarta träcken är travbommar och så skulle man in genom "porten" de gröna sträcken och så skulle man göra volt till höger och galoppera över de röda galoppbommarna. man får hästen väldigt lyhörd på detta och den följer med en bra.
Så gör man det åt båda varven.


idag var jag ledig från skolan så vid halv tolv så hämtade pappa mig och vi åkte upp till stallet så mockade jag la upp mat och fixade, pratade även lite med anna-lena om vad jag ska träna på med Sockertoppen =) och så åkte vi hem till mamma så hämtade jag mina saker och så åkte vi hem till pappa =) har inte gjort så mycket här hemma har mest chillat, hängde även med pappa och marcus på skytte =)
Har inte skjutit på typ 10 år elr något. men shit va bra det gick =) trodde inte att jag skulle vara så bra, men det gick över förväntad bra. fick mest 10 som är bra =) kanske kommer upp bild senare om hur det gick. får se om jag kanske hänger med någon mer gång ;) thih

Men ni får ha det så bra så upptaterar jag i morgon =) blir nog att rida lite dressyr.

Min helg + måndag

Tänkte skriva lite om helgen nu =)

I fredags så hoppade jag ju lite med sockertoppen =) det gick som ni såg väldigt bra faktiskt, han lyssnade bra och stannade upp lite själv faktiskt. Fast det som var lite jobbigt var att avståden var lite mer emot D-ponny avstånd än storhäst men det funkade bra i alla fall =D Jag blev väldigt glad av att han inte rev så mycket. Det enda han rev var sista oxern en gång och så var det ju den sista röda sockerbiten som det syns på filmen ;) thihi <3 men han är så duktig nu =) åkte hem till elin på kvällen där jag spenderade min helg ;)

I lördags så hade jag kvällen i stallet, och bästa elin hjälpte mig att ta in alla hästarna och så fixade vi lite sen red jag dressyr på toppen. Det gick rätt så bra , jag måste bara komma tillbaka till ridningen redigt oxå så kommer det funka bra sendan =) när jag ridit så fixade vi det sista, tog in lektionshästarna och gav alla andra hästarna lite hö, sen drog elin och jag hem till henne igen och tittade på gladiatorerna.


I söndags så chillade elin och jag lite, men sen vid fyra tiden åkte jag till stallet och så skrittade jag ut en liten ruda på sockertoppen, då jag kände att både han och jag var värda det ;) thihi men han är så mysig för först är han så himla pigg och vill bara trava, men efter ett tag så blir han cool och bara lunkar på. 
Åkte hem till elin sen igen och tittade på Ponnyakuten med henne =D

idag så var man i skolan och gjorde färdigt det sista som man hade kvar sen höstterminen =) nu är man helt klar. har varit hemma ett tag nu och ikväll blir det ridlektionen med Sockertoppen, vi har markarbete idag =) så vi får allt se hur det kommer gå =)

Men ni får ha det så bra så länge =)


Hoppning =D

Förlåt för den usla upptateringen men har varit hos Elin hela helgen. =D men vi har haft det roligt i alla fall. upptaterar mer i morgon om hur ridnignen och allt har gått, då jag är så trött och måste plugga lite sen måste jag sova ;)

Men här har ni i alla fall filmen från när jag hoppade i fredags =D <3


svar på frågor.



Felicia om Gutt!:
Hej! idag tar vi upp en lite känslig fråga hos oss,vad tycker du?
http://www.asslatjejerna.se/
Svar:  Heej, jaha okej. Jag tycker det är lite sjukt att man använder rediga ben/hovar ifrån hästen. Men det är ju det som är bäst, för att det är lite svårt att lära sig annas, då det är väldigt speciellt när man skor en häst.

Felicia om Gutt!:
gillar du djur? kika in och svara på dagens fråga:)
Kram
Svar: Jaa jag gillar djur. ja jag kan kika in hos dig =D

Lina  ([email protected]) om Skolan!!:
Hääärlig blogg! :D
Svar: Tack så jätte mycket =D

emilie om Skolan!!:
Så sjukt fin häst alltså! :o Man ser att han har förändrats riktigt mycket sedan du köpte honom, du har verkligen gjort ett toppenjobb! :D

Ska vi följa varandra via Bloglovin?
Svar: Tack så jätte mycket. åå det är verkligen kul att ni ser skillnad, det värmer verkligen och jag känner verkligen att jag vill fortsätta. =)
jaa det kan vi göra.

Julia W ( T E A M R Y T T A R N A ) om Skolan!!:
Riktigt fin blogg! Följa varandra via bloglovin? :D
 Svar: Tackar du =) det kan vi göra. :)



Gutt!

Så himla gutt det var idag att slippa skolan =D <3
men gick upp tidigt i alla fall för att hålla magda sällskap och för att jag skulle ut och gå med hunden ;)
vid tolv tiden så kom mamma hem och då blev det att vi drog upp till stallet =D
Väll där uppe så skodde de en häst som är lite jobbig att sko, så det blev att jag hjälpte till lite där ;) när det väl var färdigt så red jag ett litet pass på toppen =D

Visst han var jätte fin stundvis, men ibland blev han lite spänd känndes det som och ville inte släppa, och ibland struntade han typ bara i mig ;) hahahah men det gick bra i alla fall och han var väldigt lugn och det är en stor skillnad mot vad han var innan villan, men han får ett annat foder nu så kan vara därför.
Så vi får hoppas att han är lugnare i hoppningen oxå då =D thihi <333

Men nu är man hemma hos pappa i alla fall och i morgon är det skola igen!! har varit så himla gutt att inte vara i skolan ;)  men ni får ha det så bra =D


på tal om annat!!!!! JAG SAKNAR MIN AMANDA!! ♥<33

Skolan!!

Sitter i skolan just nu och har psykologi. Det är roligt med jobbigt på en gång ;) så vet inte redigt hur det går ihop sig. men men håller i alla fall på med en fördjupnings uppgift som ska vara inne på fredag!!!
på Morgonen hade vi mediakommunikation och jaa vi gjorde inte så mycket, satt mest och pratade och läste ;)

Slutar i alla fall vid tre idag, hemma vid fyra tiden ! äta lite då sen blir det att dra till stallet =D får se vad jag hittar på idag då ridhuset är upptaget med lektioner!! får se om det går att rida i paddocken i alla fall.
Men ska även mocka och ta hand om michaelas häst idag då hon både går i skolan och jobbar direkt efter det ! =) så vi får se när man kommer hem ikväll, men jag slipper nog vara i skolan i morgon då jag är klar med allt på den lektionen =)

tänkte ta med kameran till stallet idag, och så får vi se om det blir några kort, det är ju så pass mörkt ute och allt så det är lite svårt, men ska se. För har bara massa gamla bilder så ni för nöja er med dem så länge =D <33


Så såg toppen ut i annonsen som låg ute på honom ;)

Och nu ser han ut såhär =D


Underbar dag fram till när man fick veta att det snöar ute!!!!

Tjenare alla =D
Kan säga att statesiken var grym igår och även idag, sjukt glad för det. =)
Hade lite ångest idag då man gick upp vid nio, hade gärna sovit några timmar till men men ;) vi elva tiden så åkte man in till oskarshamn och träffade en kompis =D skulle egentligen åkt in vid tio men missade bussen (a). Men kom i alla fall in sen, vi hade det trevligt pratade mycket och sådant =D <33

Åkte hem sen vid tre tiden, för ridlektionerna började ikväll =) men kom hem i alla fall, åt lite mat och så drog man till stallet =D
Men myste i alla fall mycket med toppen innan min lektion började. Borstade honom i ca 30 min tror jag =D thih han var så sööt.
Det stog även dressyr på schemat idag. Och det gick faan skit bra idag =D Sockertoppen vill man helst inte sitta ner på i traven då han är lite skumpig och bara vill springa iväg. Men ikväll var han hur mysig som helst. visst han ville springa lite men det gick endån att sitta ner på honom i traven =D  och jaa galoppen ska vi inte tala om!!! den var lugn och jag kunde få den samlade och lugna galoppen som jag ville ha!! i alla fall åt ena varvet, för sen när jag skulle galoppera i det andra så var han trött och orkade inte jobba på det sättet, då han inte har varit i gång så länge ;) thih <333

Men tror verkligen att han har mognat tll sig lite nu när han fick sin vila =D <33 hoppas att det ät likadant i hoppningen =D <33

Men vi höres i morgon för måste sova nu då skolan börjar imorgon!!!!! :(
Sen säger alla att det snöar ute, faaan vilken ångest vill ju ha sommar och sol nu ju!!!!!!!





Sockertoppen, klubbhoppning den 10/12-11

Här är ett klipp på sista klubbhoppningen vi hade den 10/12-11 =D han var väldigt pigg och fin. Förutom att han inte lyfter på bena på räckerna!!, jag vetinte vad jag ska göra för att han ska lyfta mer, men han är ju bara 5 år, elr blir 6 år i år =D så får väll säga att det kommer komma med året att han blir mer stadig i sig själv och allt =D <33


HAHAHAHAHA

Såg att mitt filmklipp har kommit upp på ponnysanning nu =D jag kan inget annat än att skratta åt det! det är en gång av alla dem gångerna det blev missförstånd med Dallasa. Men jag tycker det är lite roligt för man måste verkligen vara ett med henne medtanken på att hon bara hade ett öga. men sen hände ju det tråkiga att det inte gick att rida henne längre för hon hade en gamal skada som började visa sig först i somras efter att jag haft henne i 2,5 år och ridit/tävlat henne och allt. så det var inget roligt besked för mig, då jag verkligen älskade henne och litade på henne fult ut!!! ♥ men så kan det oxå bli.
Men nu har jag ju fått sockertoppen =D <333

Idag så red jag honom lite i ridhuset, travade även lite och det gick ju som det gick ;) han var väldigt pigg och sprang mest, sen blev han väldigt spänd då de började elda ute. då fokuserade han inte alls på mig, utan struntade i mig och bara sprang, men vi får se om det går bättre i morgon ;) thih <3333 

Nu blir det i alla fall att ta tag i några skoluppgifter som jag måste göra innan vi börjar igen ;) 
Får sätta på musik och se om jag kan få fram min fantasi så att det blir bra skivet och så klart ska jag försöka fokusera!! :( jaja vi får se om jag upptaterar mer senare elr inte ;) <33

 


Frisk luft?? jaa, det kan man säga.

Tjenare =D
åkte till stallet vid ett tiden, fixade allt där uppe, tog in sockertoppen gosade med honom som vanligt ;) thihi tog redan ut honom på ett skritt tur i skogen idag igen =D
Det roliga var att i början var han jätte pigg och ville bara springa iväg ;) men efter ett tag så taggade han ner och lunkade på så sakta, trodde inte att han kunde gå så sakta ;) hahah men nu vet jag det oxå.
Fixade i ordning honom och släppte ut han igen, han är så gullig när man släpper ut han för han springer inte iväg utan han står alltid kvar vid grinden till man själv går iväg =D <33 men fixade i alla fall färdigt allt i stallet och lagom tills jag skulle åka till elin så började det regna :(

Men väl hos Elin så mockade jag åt alla hästarna =D sen skulle jag ta in padde, och självklart så var han på sitt bus humör :( så han busade med mig i hagen och ville inte komma in, föns jag gick och hämtade mat för jag orkade inte springa runt där och leka!! =) väll inte så blev det att borsta honom ganska länge då han var väldigt lerig!!!!! men longerade honom ett tag sen efter, det gick ju som det gick, kan säga att han ville i alla fall springa och busa, vilket syndes i hans ögon oxå ;) fixade lite med han sen efter det.

När man kom hem blev det att äta lite sen tittade man på gladiatorerna med Syskonen =D <3 sen chillade man resten av kvällen, gick även ut och gick en ruda med min lilla vovve :)
Å snart blir det att sova en lite blund =D <33


Vill ni köpa coola saker?? då tycker jag att ni ska ta och gå in på denna sidan =)


I like it =D

Tjenare alla =D idag så åket jag och mamma upp till stallet vid ett tiden =D fixade i ordning allt med mockning och sådant sen tog jag in lilla sockertopen =D stog och fixade i ordning honom i 30 min ungefär, sadlade och allt så skrittade jag ut en runda som vi kallar lilla nisses den tar ca 20-30 min att skritta =D mamma hängde även med och gick, så vi pratade mycket kan man säga. Elr rättare sagt JAG pratade. men jag vetinte redigt vad jag pratade om. Men det är sådan jag är när jag är på det humöret =) thihi

Men toppen vad i alla fall jätte fin, han är så sööt oxå för ibland blir han rädd för ingenting, ibland blev han rädd för vattenpölarna ;) ahahha min lilla kille =D
Han var inte så lerig i dag som han var igår, vilket var skönt, eller det var bara hovarna som var leriga och det kan man inte komma undan, så det blev att svampa av dem i alla fall =D <33

När man kom hem från stallet så har man bara suttit och chillat =D funderar även på vart jag ska rida imorgon, om jag ska vara i ridhuset eller rida ut ;) hihi men det blir i alla fall att gosa med honom, sen ska jag även åka till Elin och ta hand om padde lite då elin har blivit sjuk :( tycker synd om henne, men så kan det oxå vara.
Ska borsta och gosa lite med honom och så ska jag longera honom tror jag det blir =D <33

Vi får se om jag kanske tar några kort elr filmar något =D <33 så ni får ha lite koll i morgon på kvällen =D <3


Vill ha sommar nu!!!!!!!

Vill du oxå ....

Vill du oxå tjärna pengar på din blogg???
Då tycker jag att du ska klicka på bilden här nedanför =D Det bästa med det, är att det verkligen funkar =D <3


I don´t know what i wont!

Har inte varit så aktiv här nu ett tag, då jag inte mår så bra! eftersom att jag fick lämna min bästa vän amanda vi bussen i onsdags då jag åkte hem !! :( jag hatar att åka hem därifrån då jag vet att jag bara kommer sitta hemma och glo och längta tills jag ska upp till henne nästa gång!! för uppe hos min älskade amanda kan jag verkligen göra allt, prata med henne om allt jaa precis allt!!! behöver inte bry mig om allt annat utan kan släpa allt som jag har bakom mig och jaa allt!!! <333333 det är vekligen skit jobbigt att det ska vara så långt mellan oss och att vi inte träffas så ofta! men emn vi får ta de stunderna vi kan och träffas!!!!
Alltid du och jag amanda !!!!! min älskade vän, livet ut!!!! <33


Men idag så sov man länge vilket var gutt om jag säger så =D Men åkte upp till stallet vid ett tiden i alla fall och kom hem vid fyra tiden =D det var att vara i stallet ett tag helt själv med toppen =D <33 stog och bortade honom i ca 1 timme, men han hade blötlera i ansiktet och på halsen så fick borsta och svampa honom. :) men det gick bra det mesta försvann i alla fall men sen så hade jag årets första ridtur på Sockertoppen idag oxå =D
Skrittade honom i 25 min idag, eftersom att han har vilat i nästan två veckor så ska jag börja skritta honom i en vecka ungefär och sen börja sätta igång honom helt =D
Men struntade i formen idag men jag flyttade lite på honom och gjorde lite styrövningar så att han skulle lyssna på mig från början =D
Efter att jag ridit så borstade jag honom länge igen. känns så skönt att komma tillbaka till stallet och sockertoppen =D känndes lite läskigt att sitta upp på honom då han kändes högre nu ;) thihi  så imorgon blir det likadant ska se om det är någon annan i stallet som kanske vill skritta ut med mig, annas så kanske mamma vill  gå med när jag skrittar ut =D <333 men ni får ha det så bra =D

Älskade Sockertoppen =D<3333




Bästa/älskade Amanda =D

Igår så chillade amanda och jag bara =D
Amandas syster kom och väckte oss och sa att vi inte fick sova länge :( taskigt tycker jag men men, små syskon är ju sådana ;) hahaha men det blev i alla fall en One piece dag med film =D <3 det var gutt så efter att varit uppe länge och haft en grym nyår =D

Vi tittade på Harry potter filmerna men familjen och så drog min pappa hem igår och han kom hem hel i alla fall ;) ahhaahah vi åt även pizza till middag igår då ingen orkade laga mat.

Just nu ligger amanda och jag ute i lillstugan och har fest för oss själva ;) nee skoja men vi dunkar musik och planerar massa saker som vad som ska hända idag och att vi ska vända på dygnet lite till emot vad vi gjort =D hahaha!!
Känner mig verkligen hemma när jag är hos amanda, då allt hos mig verkligen släpper! det är även skönt att bara släppa allt som man håller på med hemma hela tiden och dra iväg någon stans och bara släppa loss och vara sig själv på ett helt annat sätt, vilket jag kan när jag är här uppe då amanda har någon slags kraft :P mohahahahha <3333333

Det är så jäkla tråkigt att åka hem härifrån då man bara saknar det och vill tillbaka igen!!!!! börjar nästan gråta varje gång jag åker ifrån amanda, då jag vet att det kommer dröja väldigt länge tills vi får träffas igen. men men blir lite bättre sen när jag får eget körkort i alla fall =D

Amanda och jag förra året =D alltså 2011 =D <3333

Shopping = pank ;)

detta är vad jag har shoppat nu då =D lite gutt med nya kläder =D

I fredags shoppade jag detta =D

Halsduk från Lindex.


Linné från Lindex


Tröja från lindex


Jacka från Monkey som var västa kapet =D


Igår shoppade jag detta fast då i skärholmen =D

En klänning från New yorker


En kofta från New yorker


Vantar från new yorker

Armband från new yorker


Och så köpte jag strumpbyxor på Kappal




RSS 2.0